Hogyan legyen önbecsülésed?

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Hogyan legyen önbecsülésed?Az önbecsülés azt jelenti, hogy értékesnek látod magad, megbízol magadban, és el tudod hinni magadról, hogy a legtöbb esetben képes vagy helyesen viselkedni, és jó döntéseket hozni.

Az önbecsülés nem születik velünk, mindenkinek meg kell dolgoznia érte. Az önbecsülést meg kell szerezni magunknak. Ha kételkedsz abban, hogy jó vagy, okos vagy, meg tudod oldani a mindennapi feladataidat, és amit helyesnek gondolsz, azt bátran meg mered tenni, akkor sebezhetővé válsz az igazságtalan kritikával szemben.

Az önbecsülés növeszthető, és sajnos zsugorítható is. Talán veled is megtörtént már, hogy jókedvűen, magabiztosan érkeztél az iskolába, és valaki igazságtalanul megvádolt valamivel vagy megbántott. Ezekben a helyzetekben az önbecsülésünk sérül, mert az igazságtalanságok ellen nagyon nehéz védekezni.

Egyszer valakit arra kértem, hogy rajzban mesélje el, hogy érzete magát, amikor megérkezett az iskolába, és hogy érezte magát, miután igazságtalanul bántak vele.

Ilyen rajzot készített:

Hogyan legyen önbecsülésed?

Ebből a rajzból is jól látható, hogy az önbecsülésünk milyen gyorsan összezsugorodik, ha rosszul bánnak velünk. A gyerekek néha nem tudják megvédeni magukat. De az önbecsülésükre akkor is tudnak vigyázni.

Segíts magadon! Ha rosszul bánnak veled, mondd ezt magadnak: „Ezt nem veszem magamra, mert ez igazságtalanság.”

Hogyan legyen önbecsülésed?

Kamasz önbizalom növelő tréning

Kamasz önbizalom növelő tréning

Ha szeretnéd, hogy könnyebb kamaszkorod legyen, ha szeretnéd, hogy magabiztosan teljesíts a megnövekedett követelmények között is, ha szeretnéd, hogy harmonikusabbá váljanak a kapcsolataid, akkor gyere el a Kamasz önbizalom növelő tréningre.

Rendezvénynaptár:

Biztosítunk, hogy az egyedi igényeidet - az adott lehetőségeken belül - messzemenően figyelembe vesszük.

Kamasz önbizalom növelő tréning
Jelentkezz kamasz önbizalom növelő tréningre!

Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk megerősítő emailt küld!

Kamasz önbizalom növelő tréning »

Tanácsok sikeres gyerekeknek

Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted? » Hogyan legyen minden nap jó napod? »

Hogyan fogadd el magad? » Hogyan legyen önbecsülésed? » Tanácsok az önbecsülésed növeléséhez »

Miért fogadd el magad MOST? » Az első menstruáció » Az első magömlés » A barátságról »

Hasonlítgatás » Hogyan legyél sikertelen? »

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Csehák Hajnalka pszichológusSzia, Csehák Hajnalka vagyok. Amikor kislány voltam, folyton iskolást játszottam. Volt egy ajtó a házunkban, ami olyan zöldre volt festve, mint az iskolai táblák. Ez az ajtó volt a tábla, amire krétával írtam, rajzoltam, a babáim, mackóim voltak a gyerekek, én pedig a tanító néni voltam.

Később csendes és szégyenlős kamasz lettem. Kíváncsi voltam, de nem mertem a felnőttektől kérdezősködni, ezért a barátnőimmel összesúgva, tiltott könyveket olvasva próbáltam „felvilágosodni”. Akkor elhatároztam, hogy ha nekem gyerekem lesz, nálunk nem lesznek kényes kérdések.

Amikor felnőttem, először tényleg tanító néni lettem, azután pedig pszichológus. Most az a munkám, hogy válaszoljak a kényes kérdésekre és a szomorú felnőttek és gyerekek arcára mosolyt varázsoljak. Hogy közösen kitaláljuk, hogyan lehetnek boldogabbak.

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Kérdésed van? Tedd fel bátran!

További információ
Kérdezz tőlünk!

Kérdésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket?

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Sikeres gyermek

Sikeres gyermek Hírlevél

Sikeres gyermek tippek, megoldások elsőkézből.
Sikeres gyermek