Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted?

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Az a tapasztalat, hogy akinek rend van a környezetében, annak rend van a lelkében is. Ez fordítva is igaz: akinek rend van a lelkében, az rendet tud tartani a környezetében is.

Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted?

Először tanuld meg a Látvány-rendrakást!

Először tanuld meg a Látvány-rendrakást!Az a legjobb, hogy ha mindent visszateszel a helyére, amikor nem használod, de én is tudom, hogy ezt lehetetlen mindig megtenni. Sőt, a legtöbbször lehetetlen megtenni. Ezért mindannyiunkkal előfordul, hogy káosz (felfordulás) van a szobánkban. Azt sem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá rendrakáshoz.

Először is fogj egy tiszta kukás zsákot, és pakold bele a szanaszét heverő holmikat. Ami olyan nagy, hogy nem fér bele a kukás zsákba, azt tedd rögtön a helyére, a polcra, ágyra, íróasztalra, szennyes tartóba.

Ha most körül nézel a szobádban, máris jobban érzed magad, mert megszűnt a káosz! Éljen, nem is olyan nehéz dolog ez a rendrakás! Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted?

Most törölgesd le a port, majd cipeld be a porszívót, és táncos mozdulatokkal porszívózd körbe a szobát. Ne hagyd ki a sarkokat sem!

Ha végeztél, tedd helyre a porszívót és jusson eszedbe a kukás zsákod, ami ott figyel az egyik sarokban. Egyenként vedd ki belőle a holmidat, most már könnyen a helyére tudod tenni a tárgyakat. Ebben a fázisban hallgass valami pörgős zenét, ettől gyorsabban jár a kezed.

Ha végeztél, akkor egyél egy almát, vagy bármilyen más gyümölcsöt. A rend a takarítás gyümölcse, amit megeszel, az pedig a te gyümölcsöd…

Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted?

Tanácsok sikeres gyerekeknek

Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted? » Hogyan legyen minden nap jó napod? »

Hogyan fogadd el magad? » Hogyan legyen önbecsülésed? » Tanácsok az önbecsülésed növeléséhez »

Miért fogadd el magad MOST? » Az első menstruáció » Az első magömlés » A barátságról »

Hasonlítgatás » Hogyan legyél sikertelen? »

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Kamasz önbizalom növelő tréning

Kamasz önbizalom növelő tréning

Ha szeretnéd, hogy könnyebb kamaszkorod legyen, ha szeretnéd, hogy magabiztosan teljesíts a megnövekedett követelmények között is, ha szeretnéd, hogy harmonikusabbá váljanak a kapcsolataid, akkor gyere el a Kamasz önbizalom növelő tréningre.

Rendezvénynaptár:

Biztosítunk, hogy az egyedi igényeidet - az adott lehetőségeken belül - messzemenően figyelembe vesszük.

Kamasz önbizalom növelő tréning
Jelentkezz kamasz önbizalom növelő tréningre!

Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk megerősítő emailt küld!

Kamasz önbizalom növelő tréning »

Csehák Hajnalka pszichológusSzia, Csehák Hajnalka vagyok. Amikor kislány voltam, folyton iskolást játszottam. Volt egy ajtó a házunkban, ami olyan zöldre volt festve, mint az iskolai táblák. Ez az ajtó volt a tábla, amire krétával írtam, rajzoltam, a babáim, mackóim voltak a gyerekek, én pedig a tanító néni voltam.

Később csendes és szégyenlős kamasz lettem. Kíváncsi voltam, de nem mertem a felnőttektől kérdezősködni, ezért a barátnőimmel összesúgva, tiltott könyveket olvasva próbáltam „felvilágosodni”. Akkor elhatároztam, hogy ha nekem gyerekem lesz, nálunk nem lesznek kényes kérdések.

Amikor felnőttem, először tényleg tanító néni lettem, azután pedig pszichológus. Most az a munkám, hogy válaszoljak a kényes kérdésekre és a szomorú felnőttek és gyerekek arcára mosolyt varázsoljak. Hogy közösen kitaláljuk, hogyan lehetnek boldogabbak.

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Kérdésed van? Tedd fel bátran!

További információ
Kérdezz tőlünk!

Kérdésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket?

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Sikeres gyermek

Sikeres gyermek Hírlevél

Sikeres gyermek tippek, megoldások elsőkézből.
Sikeres gyermek