Miért fogadd el magad MOST?

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Miért fogadd el magad MOST?Nagyon sok felnőtt törekszik a tökéletességre. Gyötrik magukat, és csalódnak önmagukban, ha nem érik el a tökéletességet. Pedig a tökéletesség elérhetetlen, hiszen emberek vagyunk, és előfordul, hogy hibázunk. Akármennyire törekszünk is arra, hogy tökéletesek legyünk, ez csak pillanatokra sikerülhet.

De ha megfigyeled önmagadat, akkor rájössz, hogy vannak fontos dolgok, amiket már elértél, ezzel pedig megerősítheted az önbecsülésedet. Ha megérted és elfogadod, hogy nem csak a nagy dolgok számítanak, hanem a kicsi eredmények is fontosak, akkor rájössz, hogy sokkal több vagy annál, mint ahogy eddig gondoltad.

Ha nem tudod elfogadni magad, mert mindig arra vársz, hogy tökéletes legyél, akkor lehet, hogy hiába várakozol, mert soha nem jön el az a pillanat.

Manapság nagy divat a „tökéletes külső”. Ezért sokan boldogtalanok, ha néhány kiló felesleg van rajtuk. Fogyókúráznak, és amikor elérik azt a testsúlyt, amit kitűztek maguk elé, akkor meg tökéletes bőrre vágynak. Így az elégedetlenségüket átteszik egyik helyről a másikra: a súlyproblémáról átváltanak a bőrproblémára. Folyamatosan rosszul érzik magukat, mert mindig valami problémáról szól az életük.

Ha csak a tökéletességet tudod elfogadni, akkor nem nyerhetsz! Ezért fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, így sokkal könnyebben válsz majd olyanná, mint aki lenni szeretnél.

Segíts magadon! Írj le valamit, amit már elértél!

Bármilyen kicsi pozitív dolog megadja neked azt a lökést, ami ahhoz kell, hogy jobban érzed magad.

Miért fogadd el magad MOST?

Tanácsok sikeres gyerekeknek

Miért olyan fontos, hogy rend legyen körülötted? » Hogyan legyen minden nap jó napod? »

Hogyan fogadd el magad? » Hogyan legyen önbecsülésed? » Tanácsok az önbecsülésed növeléséhez »

Miért fogadd el magad MOST? » Az első menstruáció » Az első magömlés » A barátságról »

Hasonlítgatás » Hogyan legyél sikertelen? »

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Kamasz önbizalom növelő tréning

Kamasz önbizalom növelő tréning

Ha szeretnéd, hogy könnyebb kamaszkorod legyen, ha szeretnéd, hogy magabiztosan teljesíts a megnövekedett követelmények között is, ha szeretnéd, hogy harmonikusabbá váljanak a kapcsolataid, akkor gyere el a Kamasz önbizalom növelő tréningre.

Rendezvénynaptár:

Biztosítunk, hogy az egyedi igényeidet - az adott lehetőségeken belül - messzemenően figyelembe vesszük.

Kamasz önbizalom növelő tréning
Jelentkezz kamasz önbizalom növelő tréningre!

Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk megerősítő emailt küld!

Kamasz önbizalom növelő tréning »

Csehák Hajnalka pszichológusSzia, Csehák Hajnalka vagyok. Amikor kislány voltam, folyton iskolást játszottam. Volt egy ajtó a házunkban, ami olyan zöldre volt festve, mint az iskolai táblák. Ez az ajtó volt a tábla, amire krétával írtam, rajzoltam, a babáim, mackóim voltak a gyerekek, én pedig a tanító néni voltam.

Később csendes és szégyenlős kamasz lettem. Kíváncsi voltam, de nem mertem a felnőttektől kérdezősködni, ezért a barátnőimmel összesúgva, tiltott könyveket olvasva próbáltam „felvilágosodni”. Akkor elhatároztam, hogy ha nekem gyerekem lesz, nálunk nem lesznek kényes kérdések.

Amikor felnőttem, először tényleg tanító néni lettem, azután pedig pszichológus. Most az a munkám, hogy válaszoljak a kényes kérdésekre és a szomorú felnőttek és gyerekek arcára mosolyt varázsoljak. Hogy közösen kitaláljuk, hogyan lehetnek boldogabbak.

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Kérdésed van? Tedd fel bátran!

További információ
Kérdezz tőlünk!

Kérdésed beérkezése után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Hogyan neveljünk sikeres és kiegyensúlyozott gyermeket?

Sikeres gyermek, boldog felnőtt

Sikeres gyermek

Sikeres gyermek Hírlevél

Sikeres gyermek tippek, megoldások elsőkézből.
Sikeres gyermek