Sikeres gyermek Hírlevelek

Utálom magam!

Utálom magam!Szinte nincs kamasz, akinek a szájából ne hangzana el ez a mondat: „Utálom magam!” A legtöbb panasz azzal kapcsolatos, hogy „nem tudom ki vagyok”, „féltékeny vagyok a kortársaimra”, „nincs stílusom”, „kedvetlen, depis vagyok”, és így tovább…

Kamasz gyermekeink megélik a tehetetlenség, a reménytelenség nyomasztó fájdalmát, mi pedig nem tudjuk megóvni őket, hiába is szeretnénk. Nap, mint nap megtapasztaljuk, amint a passzív közöny dühös indulattá vált át, és tulajdonképpen egyiket sem értjük igazán. Amikor gyermekünk kétségbeesett, mert csúnyának, ostobának, és alkalmatlannak érzi magát, mi szülők is kétségbeesettek leszünk, mert hiába bizonygatjuk az ellenkezőjét, csak olaj a tűzre…

Hiába mondod teljes meggyőződéssel a gyermekednek, hogy csinos, szép arcú, jó alakú, okos, értelmes, intelligens, ha ő váltig állítja, hogy csúnya, buta, magányos, elégedetlen a világgal, de főleg saját magával. Mogorva és időnként modortalan gyermeked keresetlen szavakkal ócsárol, ha ellentmondasz az aktuális hangulatának.

Utálom magam!A legtöbb kamasz semmire sem vágyik jobban, mint hogy szeretve és elfogadva legyen, miközben ő maga utálja és elutasítja magát. Mert ahhoz elég bátor, hogy mindent észrevegyen saját magán, ami zavarja, de ahhoz nem elég bátor, hogy felfedezze és felvállalja a saját értékeit.

Talán elismeri, hogy szép a szeme, az ajka, az orra, de hogy szép arca van, azt nem vállalja. Ugyanígy nem vállalja a jellemében megtapasztalható pozitívumait sem, mert sosem érzi elég jónak magát.

Jön a nyár, az iskolai szünet, a tétlenség ideje. Önismereti, önbizalom növelő tábort indítunk kamasz gyermekek számára. A megfelelő önismeret, önbizalom és önbecsülés védelmet nyújt a csavargás, a túlzásba vitt lázadás, a flegma viselkedés ellen, segít a beilleszkedési nehézségeken. Tesztjeink és önismereti játékaink segítenek a kamasz Én-keresésében, Én-határainak kiépítésében. Jelentkezz most a Kamasz önismereti, önbizalom növelő táborba!

Kamasz önbizalom növelő tábor

Kamasz önbizalom növelő tábor

Ha szeretnéd, hogy a gyermekednek könnyebb kamaszkora legyen, ha szeretnéd, hogy magabiztosan teljesítsen a megnövekedett követelmények között is, ha támogatod abban, hogy harmonikusabbá váljanak a kapcsolatai, akkor hozd vagy küldd el a gyermekedet a Kamasz önbizalom növelő táborba.

Milyen változások várhatók?

A kamasz megismeri a saját, eddig rejtve maradt értékeit. A legtöbb esetben e szülő hiába mondja a kamasz gyermekének, hogy szép, csinos, okos, a gyermek azt gondolja, hogy a szülő elfogult, ezért nem hiszi el a szülői véleményt. No de egészen más, ha idegenektől hallja ugyanezt. Megváltozik az Én-képe, amikor egy kisebb csoportban megtapasztalja, hogy ő maga elfogadható, szerethető, tisztelhető személy.

A táborban a kamaszok ahhoz kapnak segítséget, hogyan boldoguljanak az iskolával, a tanulással, a társakkal, a felnőttekkel. A közös munka során a kamasz gyermek gyakorolja azt a helyzetet, amikor a csoport rá figyel, és mindenki kíváncsi a véleményére. Gyakorolja a „fontos vagyok” élményét, a dicséret elfogadását. Csoportjainkban nem bírálunk, nem kritizálunk, mindenkit elfogadunk és mindenki véleményét tiszteletben tartjuk. A tréningen nincsenek rossz válaszok, és az egyetlen rossz kérdés a fel nem tett kérdés.

Tréningterv - Kamasz önbizalom növelő tábor

A Kamasz önismereti tábor felöleli a Kamasz önismereti és önbizalom növelő tréning teljes anyagát 5 egymást követő napon. Játékos formában növeli a kamasz gyermek önismeretét, önbizalmát, és helyes mederbe tereli a kamasz viselkedését. Közelebb hozza egymáshoz a szülő és a kamasz látásmódját, érzésvilágát.

IdőTematika
1. napA kamasz, és a fontos mások
2. napÉrzelmek a kamasz korban
3. napA kreatív kamasz
4. napA kamasz egyénisége és felelősségvállalása
5. napKamasz szerelem, döntések, átalakulás

Rendezvénynaptár:

Biztosítunk, hogy az egyedi igényeidet - az adott lehetőségeken belül - messzemenően figyelembe vesszük.

Kamasz önbizalom növelő tábor
Jelentkezz Kamasz önbizalom növelő táborba!

Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk megerősítő emailt küld!

Hírlevelek

Kamasz önismeret » Asperger szindróma kisgyermekkorban »

Mi az Asperger szindróma és mi nem? » Fegyelmezz szeretettel! » Kamaszok ötödik szeretetnyelve »

Kamaszok negyedik szeretetnyelve » Kamaszok harmadik szeretetnyelve »

Kamaszok második szeretetnyelve » Kamaszok első szeretetnyelve »

Szívességek » Ajándékok » Minőségi idő » Elismerő szavak » Kamasz önismeret »

Szereted a gyermekedet? Testi érintés » Kamasz korban is hasznos az asszertivitás »

Szereted a gyermekedet? Testi érintés » Kamasz korban is hasznos az asszertivitás »

A kamaszok szeretnek beszélgetni » Talán Asperger szindróma? »

Önismeret és önbizalom növelés kamaszoknak » Szükséges szavak szótára » Apának alkalmatlan? »

A leghasznosabb ajándék az önbizalom » Hogyan alakul ki kamaszkorban az önbizalomhiány? »

Utálom magam! » Szülők iskolája – óvodáskor »

Gyermek születik » Apává válni » Anyává válni » A nagymamáknak szóló legfontosabb tanácsok »

Kirekesztettség » Az elég jó szülő » Hogy ezek a mai kamaszok milyenek? »

Érzelmek a kamaszkorban » Kerüld el a kamaszkor csapdáit » Beköszöntő szám »

Sikeres Gyermek Hírlevelek

Sikeres Gyermek Hírlevelek

Sikeres gyermek

Sikeres gyermek Hírlevél

Sikeres gyermek tippek, megoldások elsőkézből.
Sikeres gyermek