Sikeres gyermek Hírlevelek

A leghasznosabb ajándék az önbizalom - Ajándékozd meg gyermekedet!

A leghasznosabb ajándék az önbizalom - Ajándékozd meg gyermekedet!Lassan vége az iskolának, a gyerekek számára elérkezik a megérdemelt pihenés ideje, és a szülők is kissé megkönnyebbülnek ilyenkor. A tanulás helyett érdekes kikapcsolódást, pihentető, mégis értelmes elfoglaltságot keresünk a gyermekeinknek. Mi lehet hasznosabb ilyenkor a személyiség fejlesztésénél, az önbizalom, önismeret, a felelősségteljes gondolkodás, az emberismeret bővítésénél?

A nyár a lazulás időszaka. Ám ilyenkor is sok próbatétel elé állítódnak a gyerekeink. A barátok hiánya, új ismeretségek, szerelem, unatkozás, bandázás, a megszokottnál sokkal több egyedül töltött idő…

A nyár veszélyei és az önbizalom

A nyár veszélyei és az önbizalomBalesetek, hőség, kiszáradás, sérülések, plázázás, tiltott dolgok kipróbálása. A szülőknek együttvéve is csak fel annyi szabadsága van, mint az iskolai szünet. Így a gyermekek sokkal többet vannak egyedül, és ez tovább növeli az egyébként is megnövekedett szabadságérzetet, szabadságvágyat. A szabadság érzete még egy felnőttet is gyakran felelőtlenné tesz, és nincsenek ezzel másképpen a gyerekek sem. A szabadságérzettel együtt jár némi vagányság is, és a gyerekek hamar belesodródnak egy kis tekergésbe, és könnyen megtörténik az első ismerkedés az alkohollal, cigivel, droggal, szex-szel. A tapasztalatok szerint az apró bolti lopások ideje a nyár, amikor is a gyerek nem szükségből, hanem vagányságból követ el olyan dolgokat, amelyek a szülő rémálmaiban sem fordultak elő.

Sohasem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a gyermekeink szabadságvágya és szabadságérzete az egyedüllét miatti szorongással párosul. Ezt a gyermek ritkán vallja be, hiszen tudja, ha beszél erről, a szülő rábízza valakire, aki korlátozni fogja őt.

Annak a gyermeknek, akinek megfelelő önbizalma van, a felelősségérzete is megfelelő. Kevésbé szorong, mert ismeri önmagát, a lehetőségeit, szabálytisztelő, és megfelelő keretek között próbálgatja a határait.

Mit kapnak a gyermekek az önbizalom növelő táborban?

Mit kapnak a gyermekek az önbizalom növelő táborban?Kevesen tudják, hogy a kamasz agyban megvan az összes, felnőttkorban használt agyterület, csak ezek nem rendelkeznek még a megfelelő összeköttetésekkel. Az agyi kapcsolatok 20%-a kamaszkorban még fejletlen. Gyakorlatainkkal, játékainkkal ezeket az agyi területeket fejlesztjük a kamasz önbizalom növelő táborban.

Melyek azok a funkciók, amelyek ebben a korban fejlesztésre szorulnak? Ilyen az érzelemszabályozás. Nem véletlen, hogy kamaszaink gyakran indokolatlanul indulatosak, elkeseredettek, és nehezen tartják kordában az érzelmeiket, gyakran kiborulnak. Megfelelő gyakorlatokkal a tábor végére egy sokkal nyugodtabb, magabiztosabb gyermeket kap vissza a szülő.

Fejlesztendő terület a kockázatelemzés és a döntéshozatal. Közismert tény, hogy a kamaszok figyelme gyakran elkalandozik, és hajlamosak a kockázatos viselkedésre. A tábor után a kamaszok jobban fel tudják mérni a cselekedeteik előnyeit, hátrányait, veszélyeit. Jobban el tudják különíteni a remek kalandot a remeknek ígérkező, ámde veszélyes kalandoktól.

Mit kapnak a gyermekek az önbizalom növelő táborban?A kamaszok agyának jutalomközpontja és a racionális gondolkodás közti kapcsolat nem épült ki teljesen, így amikor egy helyzet veszélyeket és jutalmakat is rejt, akkor hajlamosak a veszélyeket is vállalni a jutalomért. Gyakorlataink, feladataink ezeket az agyi kapcsolatokat is erősítik, fejlesztik.

Természetesen a táborban önmagukon végzett munka a gyermekek számára élvezetes, élményekkel teli napokat jelent. A gyermekek pszichológus, mozgásterapeuta, szociálpedagógus közreműködésével, sok-sok játékkal töltik el az öt napot.

Az öt nap végén jellemrajzot kapnak önmagukról, a személyiségükről, az erősségeikről és a fejlesztendő területeikről.

Hozd el a kamasz gyermekedet, hogy sok-sok önbizalommal, önismerettel gazdagodhasson! Már csak 5 szabad hely van a Kamasz Önbizalom Növelő Táborban. Az egyik hely legyen a Te gyermekedé!

Kamasz önbizalom növelő tábor

Kamasz önbizalom növelő tábor

Ha szeretnéd, hogy a gyermekednek könnyebb kamaszkora legyen, ha szeretnéd, hogy magabiztosan teljesítsen a megnövekedett követelmények között is, ha támogatod abban, hogy harmonikusabbá váljanak a kapcsolatai, akkor hozd vagy küldd el a gyermekedet a Kamasz önbizalom növelő táborba.

Milyen változások várhatók?

A kamasz megismeri a saját, eddig rejtve maradt értékeit. A legtöbb esetben e szülő hiába mondja a kamasz gyermekének, hogy szép, csinos, okos, a gyermek azt gondolja, hogy a szülő elfogult, ezért nem hiszi el a szülői véleményt. No de egészen más, ha idegenektől hallja ugyanezt. Megváltozik az Én-képe, amikor egy kisebb csoportban megtapasztalja, hogy ő maga elfogadható, szerethető, tisztelhető személy.

A táborban a kamaszok ahhoz kapnak segítséget, hogyan boldoguljanak az iskolával, a tanulással, a társakkal, a felnőttekkel. A közös munka során a kamasz gyermek gyakorolja azt a helyzetet, amikor a csoport rá figyel, és mindenki kíváncsi a véleményére. Gyakorolja a „fontos vagyok” élményét, a dicséret elfogadását. Csoportjainkban nem bírálunk, nem kritizálunk, mindenkit elfogadunk és mindenki véleményét tiszteletben tartjuk. A tréningen nincsenek rossz válaszok, és az egyetlen rossz kérdés a fel nem tett kérdés.

Tréningterv - Kamasz önbizalom növelő tábor

A Kamasz önismereti tábor felöleli a Kamasz önismereti és önbizalom növelő tréning teljes anyagát 5 egymást követő napon. Játékos formában növeli a kamasz gyermek önismeretét, önbizalmát, és helyes mederbe tereli a kamasz viselkedését. Közelebb hozza egymáshoz a szülő és a kamasz látásmódját, érzésvilágát.

IdőTematika
1. napA kamasz, és a fontos mások
2. napÉrzelmek a kamasz korban
3. napA kreatív kamasz
4. napA kamasz egyénisége és felelősségvállalása
5. napKamasz szerelem, döntések, átalakulás

Rendezvénynaptár:

Biztosítunk, hogy az egyedi igényeidet - az adott lehetőségeken belül - messzemenően figyelembe vesszük.

Kamasz önbizalom növelő tábor
Jelentkezz Kamasz önbizalom növelő táborba!

Jelentkezésed beérkezése után munkatársunk megerősítő emailt küld!

Hírlevelek

Kamasz önismeret » Asperger szindróma kisgyermekkorban »

Mi az Asperger szindróma és mi nem? » Fegyelmezz szeretettel! » Kamaszok ötödik szeretetnyelve »

Kamaszok negyedik szeretetnyelve » Kamaszok harmadik szeretetnyelve »

Kamaszok második szeretetnyelve » Kamaszok első szeretetnyelve »

Szívességek » Ajándékok » Minőségi idő » Elismerő szavak » Kamasz önismeret »

Szereted a gyermekedet? Testi érintés » Kamasz korban is hasznos az asszertivitás »

Szereted a gyermekedet? Testi érintés » Kamasz korban is hasznos az asszertivitás »

A kamaszok szeretnek beszélgetni » Talán Asperger szindróma? »

Önismeret és önbizalom növelés kamaszoknak » Szükséges szavak szótára » Apának alkalmatlan? »

A leghasznosabb ajándék az önbizalom » Hogyan alakul ki kamaszkorban az önbizalomhiány? »

Utálom magam! » Szülők iskolája – óvodáskor »

Gyermek születik » Apává válni » Anyává válni » A nagymamáknak szóló legfontosabb tanácsok »

Kirekesztettség » Az elég jó szülő » Hogy ezek a mai kamaszok milyenek? »

Érzelmek a kamaszkorban » Kerüld el a kamaszkor csapdáit » Beköszöntő szám »

Sikeres Gyermek Hírlevelek

Sikeres Gyermek Hírlevelek

Sikeres gyermek

Sikeres gyermek Hírlevél

Sikeres gyermek tippek, megoldások elsőkézből.
Sikeres gyermek